Hvordan forhindre at Windows automatisk reduserer systemvolumet

Hvis du kjører Windows 7 eller nyere, kan det hende du har opplevd en merkelig oppførsel i Windows-opplevelsen. Hvis du kjører et program som bruker lyd, har du kanskje lagt merke til at volumet på lyden automatisk reduseres når du kjører visse programmer, for eksempel Skype eller spill med lydchatkanaler.

Hvordan forhindre at Windows automatisk reduserer systemvolumet

Dette kan være veldig frustrerende, og mange brukere har vært veldig opprørt over dette tilsynelatende tilfeldige volumreduksjonsproblemet. Som det skjer, er det ikke tilfeldig, og det er lett å fikse. I denne artikkelen vil jeg vise deg hvorfor dette skjer, og hvordan du kan stoppe det fra å skje igjen.

Hva skjer, Redmond?

Mangeårige Microsoft-overvåkere vet at det du virkelig må se opp for ikke er ondsinnet hensikt fra den Redmond-baserte programvaregiganten. Hvis Microsoft prøver å være ond, roter de det vanligvis til og gjør egentlig ingenting. Nei, det er når Microsoft prøver å HJELP at du må se opp, og denne volumfeilen er et glimrende eksempel på dette fenomenet.

VoIP-telefonhodesettAgenturfotografin/Shutterstock

Her er hva som skjer. Etter hvert som Voice over IP (VoIP)-tjenestene ble mer og mer vanlig her i det 21. århundre, ønsket Microsoft å gjøre prosessen med å foreta og motta telefonsamtaler på Windows-skrivebordet mer sømløs (du har sikkert lagt merke til hvordan du gjør og motta alle telefonsamtalene dine på Windows-maskinen din nå, ikke sant?)

For å lette dette, la Microsoft til en funksjon som starter i Windows 7 og presenterer hele veien gjennom Windows 10 som forsøker å oppdage når en bruker foretar eller mottar et VoIP-anrop. Når operativsystemet tror et anrop blir foretatt, senker det automatisk volumet til andre apper (eller til og med demper dem) mens anropet pågår. Du vet hvordan du ikke en gang ba den om å gjøre det.

Dessverre, selv om denne funksjonen i seg selv ikke er en iboende dum idé, viser det seg at Windows er virkelig, virkelig dårlig til å oppdage om noe er et VoIP-anrop eller ikke. Flerspillerspill som inneholder en stemmekanal, for eksempel, utløser ofte "funksjonen", og det samme gjør direkte VoIP-apper som Skype eller Google Hangouts.

Den virkelige vanskeligheten er at folk som bruker Skype eller Hangouts eller spill vanligvis har sine relative volumer konfigurert slik de vil ha dem konfigurert når de begynner å gjøre en chat. Microsoft gjør det samme som å omorganisere skrivebordet ditt for deg "fordi jeg er sikker på at du vil at ting skal organiseres", rett etter at du nettopp har fått alt slik du liker det.

Heldigvis kan denne uhyre irriterende funksjonen enkelt deaktiveres.

Trinn 1

Alt du trenger å gjøre er å starte kontrollpanelet eller innstillingene (avhengig av Windows-versjonen) og gå til dialogboksen for lydkonfigurasjon.

Windows kontrollpanel lyd

Steg 2

I lydkonfigurasjonsvinduet klikker du på "Kommunikasjoner"-fanen. Dette er stedet der denne automatiske reduksjonsfunksjonen er konfigurert.

Windows Sound Communications Reduser volumet av andre lyder

Trinn 3

Klikk "OK" for å fullføre. Det kan være lurt å starte datamaskinen på nytt når du endrer denne innstillingen.

Som standard er alternativet "Reduser volumet til andre lyder med 80 %" valgt. Endre dette til "Gjør ingenting" for å effektivt drepe funksjonen. Hvis du imidlertid finner denne funksjonen nyttig, kan du avgrense den ytterligere ved å la Windows bare redusere volumet til andre apper med 50 %, eller ved å la operativsystemet dempe alle andre lyder helt.

Feilsøking

Hvis dette ikke har hjulpet volumproblemene dine, er det noen andre ting du bør tenke på før du gir opp. La oss snakke om noen feilsøkingstips for å hjelpe deg hvis du fortsatt har problemet.

  • Er tastaturets volumknapper rene? – Vi bruker timer på datamaskinene våre, noe som betyr at rusk, støv og til og med matpartikler kan sette seg fast i tastene. Bruk en godkjent støvsuger eller ren klut for å fjerne eventuelle forurensninger fra tastaturet.
  • Se etter eventuelle nye systemoppdateringer - Patcher kan fikse en mengde uklare datamaskinproblemer. Installer eventuelle oppdateringer og start datamaskinen på nytt for å se om volumproblemene opphører.
  • Oppdater lyddriverne dine - Gå over til oppgavebehandlingen og naviger til delen "Lydinnganger og -utganger. Høyreklikk for å oppdatere driverne.
  • Avinstaller oppdateringer – Mange brukere har rapportert lydproblemer etter oppdateringer. Windows-brukere kan avinstallere oppdateringer ved å gå til fanen "Oppdateringer og sikkerhet" og deretter klikke på "Vis oppdateringshistorikk".

Innstillingen min går tilbake til 80 %, hva kan jeg gjøre?

Du kan enten slå den tilbake til u0022Do Nothingu0022 hver gang du åpner en app, eller du kan velge alternativet for å redusere volumet med 50 % for å redusere effekten. Uansett har flere brukere rapportert at voluminnstillingene går tilbake når en app starter på nytt.

Påvirker dette eksterne høyttalere også?

Ja, mange brukere som har eksterne høyttalere opplever volumsvingninger. Prøv å bruke en annen port eller alternativ høyttaler for lydproblemer.