Slik setter du opp en lysbildefremvisning i Windows 10

Å lage lysbildefremvisninger av bildefilene dine er en utmerket måte å vise frem bildene dine, forbedre en presentasjon eller bare lage en kul og unik bakgrunnsskjermvisning. Windows 10 har noen standard innebygde verktøy for å produsere lysbildefremvisninger, og det er alle slags tredjeparts programvarepakker tilgjengelig for å gi deg mer omfattende lysbildefremvisningsalternativer.

Sett opp en lysbildefremvisning på skrivebordet i Windows 10

En enkel måte å lage en lysbildefremvisning på er å bruke skrivebordsalternativene for lysbildefremvisning, som vi kort diskuterte i en veiledningsartikkel "Hvordan tilpasse Windows 10-skrivebordet". Med disse alternativene kan du legge til lysbildefremvisningen på Windows-skrivebordet.

Trinn 1

Du kan høyreklikke på skrivebordet og velge Tilpass >Bakgrunn for å åpne lysbildefremvisningsalternativene vist rett nedenfor.

lysbildefremvisning

Steg 2

Plukke ut Lysbildefremvisning fra rullegardinmenyen Bakgrunn. Trykk deretter på Bla gjennom og velg mappen som inneholder bildene for lysbildefremvisningen. Lysbildefremvisningen vil vise alle bildene i mappen. Så enkelt er det! Bare lag en mappe med bildene du vil vise og kopier bildene dine til den mappen; Windows vil gjøre resten.

Trinn 3

Klikk på Bytt bilde hver gang rullegardinmenyen for å konfigurere hvor lenge hvert bilde skal vises på skrivebordet ditt. Det er ingen ekstra alternativer for å velge overgangseffekter, men du kan konfigurere hvordan bildene passer på skrivebordet. Klikk på Velg en passform rullegardinmenyen for å justere disse innstillingene. Hvis lysbildefremvisningen din inneholder mindre bilder, må du kanskje velge alternativer som f.eks Senter eller Fylle.

Sett opp en skjermsparer lysbildefremvisning

Alternativt kan du sette opp en lysbildefremvisning som en skjermsparer.

Trinn 1

Du kan sette opp en skjermsparer lysbildefremvisning ved å høyreklikke på skrivebordet og velge Tilpass > Temaer og Temainnstillinger. Velg deretter Skjermsparer for å åpne vinduet rett under.

lysbildefremvisning 2

Steg 2

Klikk på rullegardinmenyen Skjermsparer og velg Bilder derfra. trykk Innstillinger for å åpne vinduet i øyeblikksbildet nedenfor. Klikk på Bla gjennom for å velge en bildemappe for skjermspareren. Deretter kan du også velge tre alternative hastighetsinnstillinger for lysbildefremvisning fra det vinduet.

lysbildefremvisning 3

Trinn 3

trykk Lagre for å lukke vinduet. Du kan deretter legge inn et tidspunkt i Vente tekstboks. Hvis du for eksempel skriver inn 10, vil skjermspareren spille etter 10 minutter hvis du ikke beveger musen. Trykk deretter Søke om for å bekrefte de valgte skjermsparerinnstillingene.

Sett opp en lysbildefremvisning med bilder-appen

Bilder-appen i Windows 10 har også alternativer for lysbildefremvisning. Du kan åpne den fra Start-menyen. Det organiserer bildene dine i album basert på dato.

Klikk Album til venstre i appvinduet for å åpne en liste over album. Klikk på et miniatyrbilde der for å åpne albumet som nedenfor. Deretter kan du klikke på + Legg til eller fjernbilder for å legge til flere relaterte bilder til den. Velg et bilde i albumet, klikk på Blyant ikonet øverst og trykk deretter på Lysbildefremvisning -knappen for å spille av albumbildene i en lysbildefremvisning.

lysbildefremvisning 4

Sette opp en lysbildefremvisning med LibreOffice Impress

Alternativene for lysbildefremvisning i Windows 10 er noe begrenset. Den inkluderer ingen alternativer for overgangseffekter eller undertekster. Som sådan kan du bestemme deg for å sette opp en lysbildefremvisning med tredjepartsprogramvare. Det er mange programmer du kan sette opp en lysbildeserie med, og en av dem er Impress-presentasjonsapplikasjonen som følger med gratisprogrammet LibreOffice.

Du kan legge til LibreOffice-pakken til Windows 10 og andre plattformer fra denne siden.

Trinn 1

trykk Last ned nå -knappen, og klikk deretter på Windows som operativsystem og trykk på Last ned versjon 6.3.6 for å lagre installasjonsveiviseren. Kjør gjennom oppsettsveiviseren for å installere kontorpakken og Impress (åpne denne siden for ytterligere detaljer). Når du har lagt til suiten, klikker du på LibreOffice Impress for å åpne vinduet nedenfor.

lysbildefremvisning5

Steg 2

Klikk på Egenskaper knappen på høyre verktøylinje for å åpne et utvalg lysbildeoppsett. Høyreklikk deretter på Slides-sidefeltet til venstre og klikk Nye lysbilder for å legge til nye lysbilder. Velg en Blank side layout fra Egenskaper-sidefeltet for alle lysbildene som er inkludert i lysbildefremvisningen som nedenfor.

lysbildefremvisning 6

Trinn 3

Høyreklikk på et av de tomme lysbildene og velg Sett bakgrunnsbilde for Slide. Velg et bilde som skal inkluderes på lysbildet som vist nedenfor. trykk Nei på sideinnstillingsvinduet som dukker opp. Legg til ett lysbildefremvisningsbilde til hvert av lysbildene.

lysbildefremvisning 7

Trinn 4

Trykk nå på Slide Overgang knappen på høyre verktøylinje. Det vil åpne et utvalg av lysbildefremvisningseffekter som vist nedenfor. Du kan velge alternative overgangseffekter for hvert av lysbildene. Alternativt kan du velge en effekt og trykke på Bruk på alle lysbilder for å inkludere den samme overgangen gjennom lysbildefremvisningen. Klikk på Spille knappen nederst på sidepanelet Slide Transition for å forhåndsvise effektene.

lysbildefremvisning 10

Tilpasse lysbildefremvisningen

Det sidefeltet inkluderer også et par Advance Slide-alternativer. Du kan velge varigheten hvert lysbilde skal vises for ved å klikke på Automatisketter alternativknappen. Skriv deretter inn en tidsverdi i tekstboksen, og trykk på Bruk på alle lysbilder knappen igjen for å bruke innstillingen på hvert bilde i lysbildefremvisningen.

Den beste måten å legge til undertekster til lysbildefremvisningen er å velge Tekstboks alternativet på tegneverktøylinjen. Dra og utvide deretter en tekstboks på bildet og skriv inn litt tekst i den. Når tekstboksen er valgt, klikker du på egenskapslinjen for å åpne formateringsalternativene vist nedenfor.

lysbildefremvisning 9

Du kan formatere teksten ytterligere med alternativene der. Du kan velge nye fonter for boksen fra rullegardinmenyen. trykk Dristig, Kursiv, Understrek, skygge, og Gjennomstreking knappene for å legge til den formateringen til underteksten. Klikk Skriftfarge for å velge en passende tekstfarge.

Den beste måten å legge til et bakgrunnslydspor for lysbildefremvisningen er å velge det første lysbildet, klikk på Lyd rullegardinmenyen og velg deretter 'Annen' lyd. Velg deretter en sang du vil legge til i lysbildefremvisningen. Ikke klikk på Bruk på alle lysbilder knappen som lydsporet starter på nytt når hvert lysbilde bytter.

Du kan spille av lysbildefremvisningen ved å velge Lysbildefremvisning på menylinjen og klikk Startfra det første lysbildet. Det vil spille av lysbildefremvisningen fra begynnelsen. Du kan trykke Esc for å avslutte presentasjonen før den er ferdig.

Klikk Fil >Lagresom for å lagre lysbildefremvisningen. Alternativt kan du trykke Ctrl + Shift + S-hurtigtasten for å åpne Lagre som-vinduet. Du kan lagre den med et PowerPoint-filformat ved å klikke på rullegardinmenyen Lagre som type og velge en Microsoft PowerPoint format derfra.

Du kan sette opp lysbildefremvisninger med Windows 10-alternativer og apper, Impress eller annen tilleggsprogramvare. Tredjepartsprogramvaren vil helt sikkert ha mer omfattende alternativer og overgangseffekter, så det er bedre å vise frem fotografering med ekstra gratisprogrammer.