VS-kode – Slik åpner du fil i ny fane

VS Code er et kodeverktøy som er kjent for sin populære design, brukervennlighet og innovative funksjoner. VS Code-fanene gjør dette programmet utrolig funksjonelt og godt organisert. Men å vite hvordan de skal håndteres er helt avgjørende.

Hvis du er ny på koding, vil du sannsynligvis bli forvirret av måten faner fungerer her. Det er ikke som de vanlige nettleserfanene dine.

I denne veiledningen skal vi lære deg hvordan du navigerer i VS-kode og får den til å fungere til din fordel.

Hvordan åpne en fil i en ny fane i VS-kode

Ok, så du har startet VS Code for første gang, og du navigerer i Explorer-rotmenyen til venstre. Hver oppføring du klikker på, endrer imidlertid fanen. Vel, hva er poenget med faner, hvis de fortsetter å endre seg hver gang du åpner dem, lurer du kanskje på. Vent litt; det er en enkel måte å endre dette på.

For å åpne en ny fane i VS Code, er alt du trenger å gjøre å dobbeltklikke på den i stedet for å enkeltklikke den. Dette kan virke litt rart og forvirrende, men når du først har blitt vant til denne funksjonen, vil du innse at det faktisk gjør jobben din mye enklere.

Når du tenker på det, hvis en ny fane åpnes hver gang du enkeltklikker på en oppføring i Utforsker-menyen, vil dette skape mye forvirring, spesielt hvis du jobber med flere faner samtidig (som du ofte vil være).

Hvordan låse en fane i VS-kode

Dobbeltklikk-faneåpningsfunksjonen i VS Code kan være forskjellig fra andre koderedigerere, men det er faktisk et flott alternativ i praksis. Når du har fått taket på det, vil du enkelt kunne stokke mellom fanene, åpne nye og låse de viktige.

Hvis du jobber med noe viktig, kommer du ikke til å like det når du ved et uhell klikker på en oppføring i Explorer-listen. Dette vil kaste deg av og resultere i tap av fokus.

Heldigvis tilbyr VS Code et alternativ som lar deg gjøre en fane "klebrig". Med andre ord kan du låse den, noe som betyr at når du enkeltklikker på en oppføring fra Explorer-listen, vil den åpne en ny og holde den låste fanen åpen. Det er noen måter å gjøre dette på.

Den enkleste metoden er å dobbeltklikke på fanen som er involvert. Du vil merke at navnet kommer til å gå fra kursiv (forhåndsvisningsmodus) til normalt. En annen måte å gjøre dette på er å bruke Ctrl+K+Enter kommando mens den aktuelle fanen er åpnet og i fokus. Til slutt høyreklikker du fanen og velger Hold åpent fra rullegardinmenyen.

Hvordan åpne en fil i en ny fane som standard i VS-kode

Hvis du jobber i flere koderedigerere og den rare faneåpningsmetoden frustrerer deg, kan det være lurt å bruke VS Code for å automatisk åpne filer i nye faner. Alternativt, kanskje du foretrekker det slik – hvem er vi til å dømme?

Her er hvordan du overstyrer dette og endrer den typiske VS Code-faneåpningsatferden.

Bruke «workbench.editor.enablePreview» innstilling for å deaktivere eller aktivere forhåndsvisningsmodus for nye faner helt. Dette betyr at hver ny fane åpnes i "klebrig"-modus, og reduserer dermed behovet for å bruke dobbeltklikkfunksjonen. Denne metoden vil imidlertid også fullstendig avskaffe forhåndsvisningsmodusen, som noen ganger kan være nyttig.

Det er også "workbench.editor.enablePreviewFromQuickOpen" kommando, som legger til et forhåndsvisningsmodus-alternativ til VS Codes hurtigåpning-meny.

For å bruke en av disse to kommandoene, må du justere Innstillinger fil. Slik gjør du dette:

  1. Åpne Kommandopalett bruker Ctrl+Shift+P snarvei.

  2. Skriv inn "Innstillinger: Åpne brukerinnstillinger".

  3. Gå til «workbench.editor.enablePreview» ved å bruke søkefeltet.

  4. Skru det av.

Gjør det samme for "workbench.editor.enablePreviewFromQuickOpen" kommandoen for å aktivere tilgang til den fra Hurtigåpning-menyen.

Hvordan åpne flere faner i VS-kode

Å åpne flere faner i VS Code er veldig enkelt. Dobbeltklikk på hver oppføring fra Explorer-listen. For å låse fanene på plass og forhindre at enkeltklikk-funksjonen lukker dem, må du imidlertid dobbeltklikke på hver enkelt. Enten det eller bruk «workbench.editor.enablePreview» kommando for å åpne hver nye fane med ett klikk.

Hvorfor har VS-kode gjort faner annerledes enn andre koderedigerere

Som en ny VS Code-bruker lurer du kanskje på hvorfor de har fått faner til å fungere slik de har gjort. Tross alt, i andre koderedigerere er ting mye enklere, ikke sant?

VS-kodens metode for å åpne, bytte og låse faner ble ikke implementert ved et uhell. Du kan være trygg på at det er et helt team med UX (brukeropplevelse)-profesjonelle som har bestemt at dette var den rette veien å gå. Etter en stund vil du bli vant til disse kommandoene, og vi er sikre på at du kommer til å sette pris på dem bedre enn de i andre koderedigerere.

Saken er at når du programmerer, må du ofte referere til en fil et sekund. Kanskje kopiere en linje, kanskje som en rask påminnelse. La oss for eksempel si at et prosjekt stadig kommer tilbake med en merkelig feil. Du har funnet ut hvor feilen sannsynligvis ligger - i en av konfigurasjonsfilene. VS Code lar deg åpne disse filene i en enkelt fane.

I stedet for å dobbeltklikke hver enkelt og gå frem og tilbake mellom de to fanene, kan du enkeltklikke på oppføringene deres i Utforsker-listen til venstre. I tillegg til å være mindre forvirrende, vil det å kunne navigere gjennom disse fanene i forhåndsvisningsmodus hjelpe deg med å danne et klarere bilde av hvor de befinner seg.

Dette betyr ikke mye når du jobber på noen få linjer. Imidlertid, hvis du redigerer kode i flere filer, trenger du ikke noen ekstra faner som legger til rotet og kaster bort fokus, tid og energi.

En annen fordel med forhåndsvisningsmodus sees i feilsøking. I stedet for å måtte åpne en haug med faner og lukke dem for å unngå rot, bla raskt gjennom filene fra Explorer-listen.

Ulempen med VS Code Tab

Å være vant til andre koderedigerere er ikke en reell ulempe - noen mennesker er vant til VS-kode, som du kanskje er vant til Notepad++. Det er imidlertid et scenario hvor måten VS Code-fanene fungerer på kan sees på som en ulempe. Hvis du jobber med et stort antall filer, kan det hende du glemmer å gjøre en fane klissete (dobbeltklikk). Med en enorm Utforsker-liste til venstre vil du miste fokus og prøve å finne den aktuelle filen igjen.

Det er imidlertid en sølvkant her – måten VS Code-faner fungerer på gjør deg mer våken og forsiktig når du koder. Pluss, i virkeligheten vil du etter hvert bli vant til VS-kode, og du vil ikke gjøre feil som disse.

Ytterligere vanlige spørsmål

Hvordan åpner du en ny fil i VS Code?

Start med å åpne det aktuelle VS Code-prosjektet. Trykk deretter Ctrl+Shift+P for å åpne kommandopaletten. Alternativt kan du gå til Vis og velge kommandopaletten. Velg Opprett ny fil fra listen. Du blir bedt om å velge hvilken filtype du vil opprette. Finn filtypen på listen eller skriv den inn. Bekreft nå, og du har opprettet en ny VS-kodefil.

Hvordan åpner jeg en ny terminalfane i VS Code?

I VS Code er det en funksjon som heter den integrerte terminalen, som gjør det mye enklere å organisere ting. For å åpne denne terminalen, trykk Ctrl+`. Alternativt kan du navigere til fanen Vis, etterfulgt av Terminal-kommandoen. Naviger nå til kommandopaletten og gå til Vis. Deretter bruker du Toggle Integrated Terminal-funksjonen for å slå den integrerte terminalen på eller av.

Hvordan åpner jeg filer side ved side i VS Code?

Naviger til Explorer-listen til venstre. Trykk Alt og klikk på en fil. Trykk Ctrl+\ – dette vil dele redigeringsprogrammet i to deler. Trykk Ctrl+Enter for å åpne Utforsker-kontekstmenyen. Velg Split Editor (øvre høyre del av editoren). Dra og slipp nå den aktuelle filen til en av redigeringssidene.

Hvordan redigerer du flere linjer i VS-kode?

Hvis du er en Notepad++-bruker, vil du sannsynligvis være kjent med redigeringsfunksjonen med flere linjer. I Notepad++ kalles det "kolonnemodusredigering." Hvis du ikke vet hva redigering med flere linjer innebærer, er det en funksjon som lar deg gjøre endringer på mer enn én tekstforekomst over sammenhengende linjer. Du kan erstatte disse linjene med informasjon som er identisk eller lignende. Dette er spesielt nyttig for HTML. For å bruke flerlinjeredigering, bruk kommandoen Ctrl+Alt+Piltaster.

Hvordan lager jeg flere markører i VS-kode?

For raske, samtidige redigeringer, bruker VS Code funksjonen med flere markører. For å legge til en sekundær markør, trykk Alt+venstreklikk. For å sette inn flere markører over eller under, bruk henholdsvis Ctrl+Alt+Ned og Ctrl+Alt+Up funksjonene. Husk imidlertid at din GPU (spesielt NVIDIA) kan overskrive snarveiene. For å velge et ord som markør, bruk Ctrl+D.

VS-kodefaner

VS Code er definitivt unik når det kommer til hvordan fanene fungerer. Imidlertid finner mange fagfolk denne måten overlegen den til andre koderedigerere. I alle fall, hvis du ikke liker fanefunksjonen Forhåndsvisningsmodus, kan du følge en av de nevnte metodene for å få VS-kode til å fungere som enhver annen koderedigerer.

Har du funnet ut hvordan du skal håndtere VS Code-faner? Foretrekker du det nå fremfor andre redaktører? Du kan trykke på kommentarfeltet under denne oppføringen hvis du har noe å legge til eller spørre angående emnet for VS Code-faner. Ikke vær fremmed! Samfunnet vårt hjelper alltid mer enn gjerne.