Vivid Seats vs. StubHub – Hvilken billettkjøpsplattform er bedre?

E-handel er overalt. For hvert år som går, driver verden mer og mer av sin virksomhet på nett. I siste kvartal av 2018 utgjorde e-handelssalget mellom 10 og 15 prosent av alt detaljomsetningen og vokser med omtrent fire ganger så mye som offline salg. Murstein og mørtel butikker vil aldri forsvinne, men å kjøpe ting på nettet er mainstream nå. Enten for flybilletter eller konsert- og sportsbegivenheter, er billettsalg intet unntak fra denne trenden. Det sekundære billettmarkedet er stort og vokser hele tiden.

Vivid Seats vs. StubHub – Hvilken billettkjøpsplattform er bedre?

De ledende billettbutikkene har imidlertid høye priser og forverret kunder med begrensede spilleautomater. Noen få gründere har grepet muligheten til å bygge alternativer. To av de ledende utfordrerne i dette sekundærmarkedet er Vivid Seats og StubHub. Begge tjenestene lar deg kjøpe billetter som er vanskelig å finne eller selge dine hvis du ikke lenger trenger dem. Begge nettstedene tilbyr også billetter til et bredt utvalg av arrangementer, fra sport til konserter, teatre til festivaler og stort sett alt derimellom. De har eksistert i mange år, regnes som pålitelige leverandører, og tilbyr seter på steder som mange primære billettnettsteder ikke gjør.

Hvordan kan du velge mellom de to nettstedene? I denne artikkelen vil du se likhetene og forskjellene mellom tjenestene og få informasjonen du trenger for å ta en informert beslutning. Du vil også se en prisanalyse av flere forskjellige hendelser for å identifisere hvilken tjeneste som har de beste tilbudene.

Levende seter

Vivid Seats ble lansert i 2001 og hadde en svært moden nettside. Nettstedet er enkelt å bruke, og det har kraftig søkefunksjonalitet. Du kan sortere søkeresultater etter billett, region, dato eller artist. Tilgjengeligheten er utmerket, siden de selger et stort utvalg av billetter på tvers av alle områder av et gitt sted. Denne sektoren er ett sted Vivid Seats skiller seg ut fra konkurrentene. Du får tilgang til førsteklasses seter og billigere med en viss variasjon basert på faktorer som tilgjengelighet, lokalet og, selvfølgelig, hvem som selger hva. I 2017 rapporterte Vivid Seats å ha mer enn 1 milliard dollar i omsetning.

Selvfølgelig er prisen et hovedproblem hos enhver billettleverandør, og det er her Vivid Seats skiller seg ut. Sammenlignet med konkurrentene, underbyr Vivid Seats vanligvis et anstendig beløp. Det er avgifter - prisen du ser først er ikke prisen du betaler, men kostnadene er fortsatt under StubHub i mange tilfeller. De nøyaktige gebyrene som billettforhandlere tar, er vanskelig å fastslå, og dessverre vil du ikke se det totale beløpet før du er på nettstedets betalingsside. Vivid Seats serviceavgifter rapporteres å løpe fra 20 % til 40 % av den opprinnelige billettprisen. Denne delen er der nettstedet tjener pengene sine. Ekstra avgifter, som frakt, kan være så mye som $25 eller så lite som $7.

Det er mange kommentarer funnet på Vivid Seats og uavhengige tilbakemeldingssider som siterer deres utmerkede service. De tar vare på kunder med fordeler som å ringe billettinnehavere om endringer i spillested eller tidspunkt, og de gir garantier i tilfelle falske billetter. Disse fordelene kan begge være uvurderlige.

StubHub

eBay eier StubHub, og den ble lansert i 2000. Nettstedet inneholder alle klokkene og fløytene du kan forvente fra en av de store aktørene i bransjen. Som eBay ignorerer StubHub design til fordel for data. Så selv om nettstedet ikke ser like tiltalende ut som Vivid Seats, er det lettere å finne det du vil ha. Sortering etter dato hjelper deg med å oppdage hendelser, og StubHub har også en app, som gjør at du kan bruke den flere steder og på flere enheter.

I noen år eksperimenterte StubHub med «All In Pricing», der de viste forhåndskostnader i stedet for å takle dem på slutten av transaksjonen. Selv om dette høres bra ut i teorien, skremte de høyere startprisene forbrukerne bort, så nå viser ikke StubHub deg gebyrene før du er klar til å kjøpe billetten ferdig. StubHubs avgifter er angivelig litt høyere enn Vivid Seats i gjennomsnitt. Totale kostnader kan variere fra 20 % til 50 % av den opprinnelige prisen.

StubHub har anstendig kundeservice, men det er ikke på langt nær så sterkt anbefalt som Vivid Seats. Du får fortsatt en garanti mot falske billetter, så hvis noen selger deg en falsk StubHub vil hjelpe deg med å få den ekte artikkelen til ditt valg hvis det er mulig for å sikre at du ikke går glipp av showet ditt.

Prissammenlikninger

På slutten av dagen kommer det virkelige valget mellom StubHub og Vivid Seats ned til hvilken tjeneste som har billigere billetter. Siden begge plattformene er legitime og ikke krever at du hopper gjennom for mange ringer for å få billettene du leter etter, er det trygt å si at den virkelige forskjellen er prisen. La oss se på noen tidligere konserter og arrangementer for å se hvilken tjeneste som ga bedre priser for både budsjettalternativer og områder på første rad.

Ariana Grande – 7. juni 2019 – Nashville, TN

Sittegruppe: Øvre 330

  • Levende: $129
  • StubHub: $133 – $143

Sittegruppe: etasje 1

  • Levende: $470 – $490
  • StubHub: $496,37

NHL Islanders vs. Hurricanes – 1. mai 2019 – Raleigh, NC

Sittegruppe: Upper 312

  • Levende: $108 – $171
  • StubHub: $104

Sitteområde: Center Ice 119

  • Levende: $296 – $321
  • StubHub: $275 – $400

Jerry Seinfeld – 16. november 2019 – Las Vegas, NV

Sittegruppe: 307

  • Levende: $123 – $128
  • StubHub: $128 – $155

Sittegruppe: 104

  • Levende: $271 – $515
  • StubHub: $245 – $542

Som denne prissammenligningen viser, har begge tjenestene et bredt utvalg av seter tilgjengelig og er vanligvis konkurransedyktige med hverandre på pris. I tilfeller der den ene tjenesten har et mer omfattende utvalg av billettpriser enn den andre, skyldes det vanligvis antall tilgjengelige billetter i den sonen. Du må også tenke på at det finnes bedre og dårligere seter innenfor sonene.

Bunnlinjen – StubHub eller Vivid-seter

Både Vivid Seats og StubHub får mange viktige ting riktig. De tilbyr et stort utvalg av ekte billetter til rimelige priser. De leverer begge gode, brukervennlige nettsider hvor du enkelt finner det du trenger og får det ganske raskt. Videre tilbyr begge nettstedene en app for å finne billetter mens du er på farten.

På en annen måte tilbyr begge leverandørene god kundeservice og garanterer legitime, ikke-falske billetter til showet ditt, slik at du ikke går glipp av det på grunn av en svindel. Prisene deres er nærme nok til at det kan være verdt tiden din å sjekke ut begge alternativene og sammenligne de endelige beløpene. I denne head-to-head kan det bare være én vinner: du, forbrukeren.

Vil du ha mer hjelp til å kjøpe billetter på nett?

Hvis du er bekymret for StubHub, se artikkelen vår om hvorvidt StubHub er legitim og trygg.