Slik bruker du en grønn skjerm i iMovie

Spør en hvilken som helst profesjonell videoredigerer eller produsent om iMovie, og de vil garantert gi deg et smil. Ja, iMovie er ikke Final Cut Pro eller Adobe Premiere, men denne gratis redigeringsprogramvaren innhenter raskt storebrødrene sine.

Slik bruker du en grønn skjerm i iMovie

Hvis du bare blir våt, er iMovie et perfekt verktøy for å lære det grunnleggende om videoredigering. Ikke bare det, men det kommer også med noen fancy verktøy. Grønn skjerm er det siste tillegget, og det fungerer på iMovie for macOS og iOS. Fortsett å lese for å finne ut hvordan du kan dra nytte av dette verktøyet.

iMovie Green Screen – macOS

Denne opplæringen forutsetter at du allerede har tatt et klipp foran en grønn eller blå skjerm og lastet det opp til iMovie-tidslinjen. Selvfølgelig må de andre klippene du vil bruke også være på tidslinjen.

I tilfelle du ikke visste det, bør enhver bakgrunn med ensartet farge, lys og gjennomsiktighet gjøre susen. Men grønt og blått er de enkleste å jobbe med, og det er de eneste fargene iMovie gjenkjenner godt.

Trinn 1

Plukk opp den grønne skjermvideoen fra tidslinjen og plasser den over et annet klipp. For å være nøyaktig, må den være over klippet du ønsker å legge på den grønne skjermen. Dette er en enkel dra-og-slipp-handling, og du bør slippe musen når et lite plussikon vises.

imovie

Steg 2

Så snart du gjør dette, vises overleggskontroller over forhåndsvisningsvinduet til høyre. Klikk/trykk på ikonet for innstillinger for videooverlegg for å vise flere kontroller.

kutte bort

Velg rullegardinvinduet til venstre og sjekk grønn/blå skjerm-funksjonen.

Trinn 3

Grønn/blå skjerm-menyen lar deg endre videoens mykhet, og det er også to oppryddingsverktøy. Ideelt sett ville du truffet det søte stedet første gang, men å mestre disse verktøyene krever mye øvelse.

Finjustering

Den grønne skjermen i iMovie fungerer ved å fjerne den dominerende fargen i rammen. Den analyserer rammen der spillehodet ditt er (en vertikal linje med en prikk i midten). Dette ligner på nøkkelbilder i profesjonell redigeringsprogramvare.

Noen ganger fungerer kanskje ikke spillehoderammen med resten av videoen, og den grønne skjermen ser av. Hvis dette skjer, må du flytte spillehodet og bruke den grønne skjermeffekten igjen. Dette gjøres ved å holde og dra det grønne skjermklippet. Mens du er i gang, kan du også gjøre klippet lengre eller kortere.

Det kan ta litt tid å nullstille den nøyaktige rammen både i topp- og bunnklippene. Det hjelper hvis du utvider begge videoene helt i tidslinjen.

Filtre

Skyveknappen Mykhet retter seg mot kantene på det overlagrede klippet. Hvis du drar glidebryteren til høyre, blir kantene jevnere og begge klippene ser mer jevne ut.

Alternativet Beskjær hjelper deg med å isolere hovedmotivet i forgrunnen. Det er tingen eller personen som er foran den grønne skjermen. Grip dette verktøyet og flytt det over de grønne skjermene for å få motivet til å gli inn i det overlagrede klippet.

grønn skjerm

Det er også et alternativ for opprydding/viskelær. Dette lar deg fjerne eventuelle resterende deler av den grønne skjermen som ikke skal være i den endelige videoen.

Merk: Mykheten må justeres først. Hvis du gjør det etter å ha brukt oppryddingsalternativer, tilbakestilles bakgrunnen og du må velge/justere den på nytt.

iMovie Green Screen – iOS

Den grønne skjermteknikken er ganske lik på iOS-appen. Den generelle layouten er imidlertid forskjellig, så det lønner seg å se nærmere på hvordan du bruker denne funksjonen. Men før du begynner, sørg for at iPhone/iPad kjører den nyeste versjonen av iMovie.

Trinn 1

Importer først videoen med grønn skjerm, og trykk deretter på plussikonet for å legge til mediet du vil legge over på den grønne skjermen. Det kan være et bilde, et annet klipp eller en slags bevegelig grafikk.

Igjen, det grønne skjermklippet går på toppen og den andre videoen/bildet er nederst. Det er lettere å gjøre dette og gjøre justeringer i liggende orientering.

Steg 2

Når du velger det andre klippet/bildet, trykker du på de tre horisontale prikkene for å få tilgang til Mer-menyen. Det er her du spesifiserer hvordan du vil legge til media, og menyen har grønn/blå skjerm som et av alternativene.

legg til som

Trinn 3

I motsetning til macOS-appen, har ikke mobilversjonen av iMovie blandingsalternativer eller jevne ut filtre. Det eneste du kan gjøre er å trykke på fargen for å gjøre den gjennomsiktig. Dette er en begrensning, men det er en måte å omgå det på.

Sørg for at videoen med grønn skjerm og mediet du overlapper har omtrent samme lyn. Det hjelper hvis de deler samme format, bildefrekvens og størrelse. Under vår testing fungerte overlagrede bilder bedre enn videoer. Når det er sagt, er det ikke umulig å legge på et klipp også.

Digital tryllekunstner

Når alt er sagt og gjort, har Apple jobbet hardt for å gjøre den grønne skjermen og redigeringsprogramvaren tilgjengelig for alle. Det krever litt øvelse å lære å bruke den grønne skjermen, men prøving og feiling er halve moroa når det kommer til redigeringsprogramvare.

Hvorfor vil du lage videoer med grønn skjerm? Starter du en YouTube-kanal? Har du allerede lagt ut en eller flere av greenscreen-videoene dine på nettet og ønsker å dele dem med resten av fellesskapet? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.