Slik fjerner du blokkering av noen på LinkedIn

LinkedIn er en av de største og mest populære sosiale medieplattformene rettet mot bedrifter og profesjonelle. Plattformen handler om å skape verdifulle forbindelser innenfor ditt fagfelt med det formål å få mer erfaring og lære nye ting. Mange bruker det selvfølgelig til å søke etter neste jobb.

Slik fjerner du blokkering av noen på LinkedIn

LinkedIn er ikke stort på personvern, generelt. Du trenger åpenhet for å vise frem din kunnskap og erfaring. Men det betyr ikke at det ikke er noen metoder for å begrense antallet personer som har lov til å irritere deg. Blokkering er en av dem.

Opphev blokkering av LinkedIn-kontoer

Å fjerne blokkeringen av noen er veldig enkelt. Hvorvidt det er noe du bør gjøre eller ikke, kan bare du vite avhengig av forholdet ditt eller mangelen på det med personen du tidligere blokkerte. Slik går du frem for å fjerne blokkering av tidligere tilkoblinger eller tilfeldige medlemmer.

  1. Finn profilbildeikonet ditt øverst til høyre.
  2. Klikk på den for å utvide menyen.
  3. Klikk på "Personvern og innstillinger".
  4. Velg "Blokkering og skjul" fra panelmenyen til venstre.
  5. Velg "Blokkering" (det skal være det nest siste alternativet på siden "Personvern og innstillinger").

    side for personvern og innstillinger

  6. Bla gjennom blokkeringslisten din og finn personen du vil oppheve blokkeringen.
  7. Klikk på "Fjern blokkering"-knappen til høyre for navnet deres.

Hva skjer etter å ha fjernet blokkeringen av noen på Linkedin?

Når en person ikke lenger vises på blokkeringslisten din, skjer det to ting. For det første blir profilen din uskjult for den personen. For det andre vil du kunne utveksle meldinger med dem.

Merk at hvis du opphever blokkeringen av noen som pleide å stå på kontaktlisten din, blir du ikke automatisk koblet til igjen. Du må gå til den personens profilside og trykke på "Koble til" -knappen. Eller du kan vente på at de sender deg forespørselen.

Flere personverninnstillinger

Du kan også skjule LinkedIn-profilen din for ikke-medlemmer.

redigere synlighet

  1. Klikk på profilbildet ditt eller "Meg"-ikonet.
  2. Klikk på "Vis profil".
  3. Gå under fanen "Rediger synlighet".
  4. Slå bryteren til av.

Hva dette oppnår er at ingen uten en Linkedin-konto kan se den grunnleggende informasjonen på profilen din. Disse inkluderer: navn, forbindelser, erfaring, overskrift, bransje, region og så videre. Nettadressen din kan fortsatt dukke opp i søkemotorer hvis noen søker på navnet ditt, men de vil ikke kunne se din personlige informasjon.

Dette hindrer imidlertid ikke andre medlemmer eller personer du er knyttet til fra å se profilen din. Du kan ikke skjule profilen din helt for andre medlemmer. Det du i stedet kan gjøre er å kontrollere informasjonsflyten.

Ved å tilpasse profilen din kan du velge å holde tilbake visse endringer som kan gjøre livet ditt vanskeligere. Si for eksempel å koble til en hodejeger, konkurrent eller tidligere arbeidsgiver mens du for øyeblikket har en jobb.

  1. Klikk på "Meg"-ikonet.
  2. Velg "Innstillinger og personvern".
  3. Velg "Hvem kan se tilkoblingene dine".
  4. Klikk på "Endre".
  5. Velg alternativet "Bare meg".

Dette hindrer din arbeidsgiver eller kollegaer i å se hvem du nylig har vært i kontakt med.

  1. Fra siden "Innstillinger og personvern".
  2. Gå til "Varsle tilkoblinger når du er på nyhetene".
  3. Vri bryteren til "Nei".

Denne innstillingen hindrer folk i å vite om bidragene dine eller omtale av deg i visse blogginnlegg som kan påvirke jobbsikkerheten din.

På siden "Innstillinger og personvern" vil du legge merke til mange andre alternativer som lar deg tilpasse profilen din og varsler både innkommende og utgående. Du kan til og med skjule oppdaterte CVer for sjefen din hvis du ikke er sikker på om du skal bytte jobb ennå.

Skjul aktiviteten din på den enkle måten

Hvis du ikke vil stoppe all kommunikasjon med enkelte bedrifter eller personer på Linkedin, trenger du ikke gå blokkeringsveien. Fra «Blokkering og skjul»-underseksjonen på «Personvern»-siden din kan du definere hvem som har lov til å følge deg.

Når noen følger deg, betyr det at de får oppdateringer med hvilke endringer du gjør offentlig. Du har to alternativer for følgere:

  1. Alle på LinkedIn
  2. Dine tilkoblinger

Hvis du fortsatt vil at profilen og CV-en din skal være synlig for rekrutterere utenfor nettverket ditt, men også skjule visse innlegg og oppdateringer, anbefales det å bruke det siste alternativet. Vær oppmerksom på at når du bytter fra alle til ditt nære nettverk, vil listen over følgere forkortes. Det kan ta opptil 24 timer før endringer trer i kraft.

Siste tanker

Alle sosiale medieplattformer har sine dårlige epler, inkludert LinkedIn. Selv om du i dette tilfellet ikke trenger å bekymre deg så mye om kampanjeannonser, tyveri av personlig informasjon og alt det der, kan du fortsatt støte på irriterende hodejegere, misfornøyde ansatte eller karrieretroll som kan ødelegge dagen din.

Å blokkere folk er en vanlig praksis for noen som bruker LinkedIn religiøst. Imidlertid kan det komme en tid da blokkering bare virker for hard. Nå vet du i det minste hvordan du tilpasser personverninnstillingene dine og hvordan du fjerner blokkering av personer du kanskje trenger senere.