Hvordan fortelle om noen har fått tekstmeldingen din

Tekstmeldingsteknologi har kommet langt de siste to tiårene. Det som en gang var en vanskeligere form for kommunikasjon med flip-telefoner har blitt en av de enkleste kommunikasjonsformene med smarttelefoner. Tekstmeldinger er øyeblikkelig; det gir næring til vårt behov for å sende og motta informasjon raskt.

Hvordan fortelle om noen har fått tekstmeldingen din

Dessverre er ulempen med denne formen for kommunikasjon, i motsetning til vanlige telefonsamtaler, mangelen på umiddelbar tilbakemelding. Så du har sendt en tekstmelding til en av kontaktene dine, og nå lurer du på: "Mottok de den? Har de lest den? Når vil de svare?"

Den gode nyheten er at fremskritt er gjort, og du kan nå se lesebekreftelser på både Android- og iOS-smarttelefoner. Denne artikkelen vil lære deg hvordan du kan finne ut om noen har fått tekstmeldingen din og gi deg noen andre nyttige tips også.

Hvordan fortelle om noen fikk tekstene dine på Android

Android-operativsystemet kjører på en rekke smarttelefonmodeller. Fra LG til Samsung og til og med Motorola, forskjellige produsenter har forskjellige versjoner av samme operativsystem. Det er av denne grunn at vi skal dekke Androids avanserte meldinger i denne delen.

Androids avanserte meldingsfunksjon ligner på iPhones iMessage. Du kan sende større filer, bilder av høyere kvalitet og få tilbakemelding på tekstene dine.

Merk: Hvis du ikke ser dette alternativet i telefonens innstillinger, eller du ikke kan aktivere funksjonen, kontakt mobiloperatøren din. Eller oppdater telefonen til den nyeste versjonen av Android.

Selv om instruksjonene kan variere litt avhengig av telefonmodellen din, kan du få lesebekreftelser ved å bruke det opprinnelige tekstmeldingsprogrammet. Slik aktiverer du lesebekreftelser på Android-enheten din:

  1. Åpne tekstmeldingsappen og sørg for at du er på samtalesiden. Klikk på de tre vertikale prikkene i øvre høyre hjørne.

  2. Trykk på Innstillinger.

  3. Trykk på Avansert meldinger.

  4. Slå på alle tilgjengelige alternativer.

Det er viktig at du slår på Advanced Messaging og at du deler dine egne lesebekreftelser. Ellers vil ikke funksjonen fungere som den skal. Hvis du sender tekstmeldinger til en annen person og ikke ser lesekvitteringene, er det enten fordi de ikke bruker Androids avanserte meldingsfunksjon, eller at en av dere ikke har disse alternativene slått på.

Disse instruksjonene er gyldige for de fleste Android-enheter. Men som nevnt tidligere, kan de variere avhengig av mobiloperatøren din eller versjonen av Android OS du kjører. Hvis du ikke finner alternativet Advanced Messaging, går du til telefonens innstillinger og skriver inn Avansert meldinger i søkefeltet. Dette bør ta deg rett til det.

Nå kan du se om tekstmeldingen din ble levert, om den andre personen leste den, og om de skriver.

Aktiver lesebekreftelser i iOS

iPhones er beryktet for sine lesekvitteringer. Et av de første operativsystemene som tilbyr funksjonen, lesebekreftelser er vanligvis på som standard. Du kan se når en annen person skriver, om meldingen din ble levert, og om de har lest den. I denne delen vil vi fortelle deg alt om hvordan du kan se om noen fikk tekstmeldingen din på en iPhone.

Merk: Lesebekreftelser er bare tilgjengelig på kommunikasjon mellom to iPhones når begge bruker iMessage. Hvis du sender tekstmeldinger til en Android-bruker eller en person som ikke har en god internettforbindelse, vil du ikke se lesebekreftelser på en iPhone.

Så lenge mottakeren har slått på lesebekreftelsene sine, kan du se dem. Det er to måter å slå denne funksjonen på; ved kontakt eller for alle. La oss vurdere begge.

For å slå på lesebekreftelsene dine for alle, gjør du dette:

  1. Åpen Innstillinger på din iPhone og trykk på Meldinger.

  2. Vri bryteren for Les kvitteringer på.

For å aktivere lesebekreftelser for bare én kontakt, gjør du dette:

  1. Start iMessage og velg en kontakt.
  2. Velg "i"-ikonet øverst til høyre på skjermen.

  3. Slå "Send lesebekreftelse" til på.

Du kan slå lesebekreftelsene på og av etter eget ønske. Du trenger bare å huske at du aktivert den. Nå kan du se om meldingen din ble levert, lest eller fortsatt sendes.

Hvis disse metodene av en eller annen grunn ikke fungerer for deg, fortsett å lese for tredjepartsløsninger.

Lesekvitteringer og Facebook Messenger

Hvis du vil fortelle om noen har fått tekstmeldingen din i Facebook Messenger, er lesebekreftelser aktivert som standard. Det er ingen mulighet for å slå av lesebekreftelser i Facebook Messenger. Hvis du vil se når en annen person får en melding du har sendt dem, er Messenger-appen veien å gå.

Hvis du ser en tom blå sirkel, sendes meldingen din. Hvis du ser en blå sirkel med en hake, er den sendt. En fylt blå sirkel med en hvit hake betyr at meldingen er levert, og mottakerens profilbilde vises når meldingen er lest.

Ulempen med dette er når du er opptatt med å gjøre noe annet eller når du ikke er i humør eller ikke har energi til å svare den personen. De vil bli varslet om leveringen og at du har lest meldingen, noe som betyr at de vil forvente et svar.

Det er imidlertid en vei rundt det. Du kan enten bruke flymodus når meldingen har kommet, slik at du kan lese den uten å sende lesekvitteringen eller lese den som et varsel. Når flymodus er aktivert, må du lese meldingen, og deretter avslutte iMessage før du deaktiverer flymodus, ellers sender iMessage kvitteringen når den har en tilkobling.

Les kvitteringer i WhatsApp

WhatsApp er en populær meldingsapplikasjon som mange bruker daglig. For en tredjeparts løsning er denne ganske flott. Du kan se når noen mottar og leser meldingene dine på denne appen. Slik sørger du for at din er på:

  1. Åpne WhatsApp og trykk på de tre vertikale prikkene i øvre høyre hjørne.

  2. Trykk på Innstillinger.

  3. Trykk på Regnskap.

  4. Trykk på Personvern.

  5. Slå på alternativet for lesebekreftelser.

WhatsApp bruker mindre haker. En grå hake viser at meldingen ble sendt, mens en dobbel grå hake viser når den er levert. Når disse hakene endres til blå, vet du at mottakeren har lest meldingen. Du kan til og med velge meldingen for å finne ut nøyaktig når den ble lest!

Andre chat-apper

Andre chat-apper som GroupMe, Kik, WeChat og andre har sine egne versjoner av lesebekreftelser. Det er ofte nødvendig for mobilapper da nettverk kan være upålitelige eller ustabile. Appen og avsenderen må vite at meldingene deres når frem.