Hva handler om Blank? Bør du fjerne det?

Begrepet "about:blank" (a.k.a. About Blank) definerer ikke noe mer enn en tom side på nettleserfanen din, enten du bruker Firefox, Chrome, Edge, Safari eller en annen type nettleser. Siden vises med etiketten "about:blank" i både adressefeltet og kategoriens sidetittel. Du har sannsynligvis sett denne tomme siden dukker opp fra tid til annen når du klikker på en lenke eller åpner en i en ny fane eller et nytt vindu.

Hva handler om Blank? Bør du fjerne det?

Så, hva betyr "about:blank"? Er det skadelig programvare, en dårlig Internett-tilkobling eller til og med en dårlig kobling? Hvordan kan jeg stoppe det? En "about:blank" har mange grunner til å vises på skjermen din. Generelt sett er de tomme sidene ikke noe problem. Les videre for å få svar på de vanligste spørsmålene på "about:blank" nettsider.

Hva betyr om:blank?

Sider som er "about:blank" er en del av "about:URL"-skjemaet som brukes av nettlesere for å behandle interne kommandoer som de velger å implementere. Det er flere "om"-kommandoer som brukes av de fleste nettlesere, for eksempel " about:about ," " about:cache ," og " about:plugins ."

En "about:blank"-fane eller et vindu har ikke en nettside å laste, og det er heller ikke ment å laste en. Disse vinduene er imidlertid mer enn bare tomme sider; de er tomme sider med skjulte funksjoner som brukes av nettleseren. Poenget er at "about:blank" er hva det høres ut som - en tom side som ikke er en URL; det er en kommando innebygd i nettleseren.

Hva handler om:blank brukt til?

Du lurer kanskje på hvorfor folk vil bruke en tom side. Ideen høres rar ut, men den har reelle hensikter. Den vanligste bruken er en hjemmebruker som instruerer nettleseren til å åpne en tom side når den startes – eller til og med for en ny fane eller et nytt vindu i noen tilfeller.

Nettlesere som Chrome og Firefox elsker å ta over når du åpner den kjørbare filen deres. De begynner å gjøre alle slags oppgaver bak kulissene som spiser opp båndbredde og ressurser.

Selv om det er en utfordring å stoppe «usynlig galskap» du kan kontrollere noen elementer, for eksempel hva som åpnes ved lansering.

Folk liker ideen om å starte nettleseren til en tom side av mange grunner, inkludert:

  • Hindre nettleseren fra å åpne flere faner eller vinduer fra forrige økt
  • Sikre personvern ved lansering
  • Regulering av båndbredde ved å åpne en nettleserfane som ikke er på Internett for å starte økten
  • Gjør hjemmesiden tom
  • Regulering av prosesser på en eldre PC

Vanlige årsaker til om:blanke sider

En "about:blank" side kan oppstå på forskjellige måter og av ulike årsaker.

De vanligste årsakene til omtrent tomme sider inkluderer følgende:

  • Du klikker på en nedlastingskobling som åpnes i et annet vindu eller fane, og nettleseren blir tvunget til å vise en tom side for å starte nedlastingen.
  • Du skriver feil inn en nettadresse, slik at du får feil side som forårsaker sikkerhetsproblemer med virus eller skadelig programvare, eller du får en about:blank side hvis nettleseren ikke forstår hva den skal vise.
  • Nettleseren har ingen anelse om hva den skal gjøre basert på informasjonen som behandles. Avvik i HTML, Java og andre koder kan tvinge nettleseren til å åpne en tom side fordi den ikke kan behandle noe.

Handler om:blank et virus eller skadelig programvare?

Mange tror at "about:blank" er et datavirus som sniker seg inn på datamaskinen deres, men det er det ikke. Scenariet "about:blank" er bare en tom nettside som vises når en nettleser befinner seg i en situasjon der den trenger å vise en tom side. Siden blir IKKE servert til deg fra en ekstern kilde, så den er ikke skadelig for datamaskinen din. Imidlertid KAN skadelig programvare føre til at en nettleser åpner en tom side.

Hvordan stoppe dem om tomme popup-vinduer

Å stoppe about:blanke sider avhenger av hvorfor de vises i utgangspunktet. Hvis du har justert nettleserinnstillingene for å åpne tomme sider, trenger du bare å gå tilbake til nettleserinnstillingene og angre disse endringene.

Hvis du får tomme sider regelmessig, vil du først stoppe skadelig programvare eller virus fordi de kan ødelegge nettleseren, og deretter kan du avinstallere og installere Chrome, Firefox, Safari eller hva du enn bruker. Fjerning av skadelig programvare fra PC-en kan også føre til manglende filer og innstillinger i nettleseren, som ikke ble reparert/erstattet etter at skadevaren ble fjernet.

Bortsett fra de to scenariene ovenfor, bør du sannsynligvis la about:blank-funksjonaliteten være i fred. Mange antivirus- og anti-malware-programmer bruker nå tomme sider for å forhindre at farlige URL-er kjører kode eller lurer deg til å handle.

Hvordan fikse en about:blank hjemmeside

Hvis du endret startsiden din til en tom, som tidligere nevnt, går du bare til innstillinger og setter startsiden til hva du vil. De fleste nettlesere tilbyr tidligere eller forhåndsinkluderte alternativer som kan gjøre det enklere for deg. Hvis du avinstallerte og installerte nettleseren på nytt, skriv ganske enkelt inn en ny URL i boksen eller delen.

Hvis problemet med den tomme siden vedvarer, prøv å deaktivere eventuelle utvidelser du har, lukk nettleseren og åpne den på nytt. Tillegg og utvidelser (inkludert popup-blokkere) kan forårsake problemer, så deaktivering av disse kan løse problemet. Til slutt kan du gjenopprette innstillingene til systemstandardene. Dette trekket er et ekstremt alternativ, men hvis ingenting annet fungerer, prøv det.

ofte stilte spørsmål

Her er litt mer informasjon for å hjelpe deg bedre å forstå about:blanke sider.

Bør jeg være bekymret når en nettside går til about:blank?

Ja og nei. Iboende er about:blank nettsider ikke skadelige for datamaskinen eller enheten din. De er en del av systemet, så det å se siden av og til er ikke en stor sak. Men hvis du ser "om:blanke" sider ofte, er det sannsynligvis et underliggende problem.

For eksempel, hvis nettleseren din er kompromittert, kan du se denne siden i stedet for startsiden din. Hvis det er noe du ofte ser uten brukerprovokasjon, er det en god idé å kjøre en sikkerhetsskanning for å være sikker.

Hvordan fikser jeg about:blank åpning når jeg starter nettleseren min?

Den beste løsningen for å fikse dette er å oppdatere nettleserens hjemmeside. Du kan oppdatere den med Google, en nyhetskilde eller hvilken som helst nettside du foretrekker. Enten du bruker Safari, Firefox, Chrome eller til og med Edge, sett hjemmesiden til å rute et annet sted, og du bør ikke se about:blank-siden når du åpner nettleseren lenger.

Hvordan fikser jeg about:blank-problemer?

Forutsatt at du har problemer med hver nettside og ikke bare når du åpner nettleseren eller besøker én URL, er det noen ting du kan gjøre for å fikse feilene. Start med å kjøre en virusskanning, som nevnt tidligere. Du kan også tømme nettleserens hurtigbuffer og historikk for å fjerne eventuelle feil.