Slik sorterer du bokmerker automatisk i Safari for Mac med SafariSort

Apples Safari-nettleser gjør det enkelt å legge til og bruke bokmerker, og dens evne til å synkronisere med andre Mac-er og iDevices gjør det til et populært alternativ. Men Safari mangler merkelig nok ett viktig alternativ: muligheten til å sortere bokmerker.

Når du legger til bokmerker i din primære Bokmerker mappe, eller eventuelle undermapper du har opprettet, plasserer Safari dem i kronologisk rekkefølge. Det vil si at det bare fortsetter å legge til de nyeste bokmerkene nederst på listen. Ettersom du legger til flere bokmerker over tid, kan dette raskt føre til en rotete layout der det er vanskelig å finne det du leter etter.

Brukere kan åpne Safari Bookmark Manager (Alternativ-Kommando-B) for å manuelt omorganisere bokmerkene sine ved å klikke og dra dem, men det er ingen mulighet til å automatisk sortere bokmerker alfabetisk, eller etter andre kriterier for den saks skyld.

safari bokmerkebehandling

Slik sorterer du bokmerker automatisk i Safari for Mac med SafariSort

Sorter bokmerker i Safari med en tredjepartsapp

Heldigvis er det en tredjepartsløsning. SafariSort er et gratis verktøy som ikke overraskende gjør én ting: sortere Safari-bokmerker. For å prøve det, gå over SafariSort-nettstedet og last ned den nyeste versjonen av appen (versjon 2.0.2 fra datoen for denne artikkelens publisering, som fungerer på macOS Mojave 10.14.0).

safarisort nettsted

Merk at du kanskje må omgå Gatekeeper for å åpne appen, og justere innstillingene for å gi appen tillatelse til å få tilgang til Safari-bokmerkene dine. Når du har installert og gitt de nødvendige godkjenningene til appen, kjør SafariSort fra Applications-mappen og velg å sortere alle bokmerker og mapper alfabetisk, eller å holde mappene øverst og sortere individuelle bokmerker alfabetisk under dem.

safarisort sortere bokmerker safari

Appen vil behandle et øyeblikk, hvor lengden avhenger av antallet Safari-bokmerker du har. Når det er gjort, start Safari og åpne bokmerkene dine. Du bør nå se dem alle sortert alfabetisk, noe som vil gjøre ting mye lettere å finne fremover.

Den eneste ulempen er at SafariSort ikke fungerer i sanntid når du legger til bokmerker. Når du har sortert bokmerkene dine, vil nye bokmerker fortsette å bli lagt til nederst på listen i henhold til Safaris standardoppførsel. Du må derfor kjøre SafariSort manuelt hver gang du vil sortere bokmerkene dine på nytt. For de som legger til mange Safari-bokmerker regelmessig, kan du også prøve å lage en Automator-handling som kjører SafariSort på en vanlig tidsplan.

Oppdatering: Sorter Safari-bokmerker via Finder

Leser James sendte oss en e-post etter publiseringen av denne artikkelen for å anbefale en annen måte å sortere Safari-bokmerkene dine på uten bruk av tredjepartsapper. For å starte, lag en tom mappe på skrivebordet. Vi bruker denne mappen som et mellomledd for å sortere bokmerkene våre alfabetisk. Deretter åpner du Safari Bookmarks Manager (Alternativ-Kommando-B), velg alle bokmerkene dine (pass på å oppheve valget av mapper om nødvendig) og dra og slipp bokmerkene inn i den nye mappen.

sorter safari bokmerker dra til mappe

Alle bokmerkene dine vises i mappen som Nettstedets plassering filer (.webloc). I de fleste Finder-konfigurasjoner vil du sortere dem alfabetisk ved å dra og slippe bokmerkene inn i mappen. Hvis den ikke gjorde det, bruk Finder-kolonnene til å sortere dem. Deretter sletter du bokmerkene dine i Safari Bookmarks Manager. Til slutt drar og slipper du bokmerkene fra Finder-mappen tilbake til Safari Bookmarks Manager.

sorter safari bokmerker dra fra mappe

Dette vil legge til bokmerkene på nytt i alfabetisk rekkefølge:

safari bokmerker sortert

En merknad: hvis du har mapper i Safari-bokmerkene dine, for eksempel Favoritter mappen i våre eksempelskjermbilder, sørg for å være oppmerksom på den blå linjeindikatoren når du drar bokmerkene tilbake til Safari. Plasseringen av den blå linjen vil indikere om bokmerkene dine vil falle inn i bokmerkekatalogen på toppnivå eller i en av mappene dine. Se skjermbildet nedenfor for en sammenligning:

safari bokmerker slipp mappe sammenligning

Til venstre betyr den blå linjen på utsiden av mappeikonet at bokmerkene faller inn i katalogen på øverste nivå. På høyre side, den blå linjen som forskyves litt, betyr at bokmerkene dine faller inn i Favoritter mappe. Dette kan være litt vanskelig, men bare hold musen nede når du drar bokmerkene og flytt markøren til den blå indikatoren er på ønsket plassering.